Invertofix

ENZYMY DO INWERTAZY SYROPU CUKROWEGO

- +
Zastosowanie

Obniż koszty karmienia i zyskaj wyższą jakość syropu.

INVERTOFIX to pierwszy na rynku produkt zawierający bezpieczne, naturalne enzymy do przerobienia cukru w syrop inwertowany.

KORZYŚCI Z ZASTOSOWANIA
• Syrop nie krystalizuje podczas zimowli w ulach.
• Brak szkodliwego HMF w przygotowanym syropie.
• Nie obciąża układu pokarmowego pszczół, pH zbliżone do pH miodu.
• Obniża poziom „spracowania” pszczół podczas przerabiania syropu.
• Zdrowsze i dłużej żyjące pszczoły.
• Redukcja kosztu karmienia pszczół średnio o 30%.

WYDAJNOŚĆ:
250 ml na 50 kg cukru
1 l na 200 kg cukru

Instrukcja stosowania

Przygotowując syrop cukrowy należy wybrać cukier o najwyższej jakości.
Do syropu o stężeniu 1:1 lub 3:2 należy dodać 5 ml INVERTOFIX na 1 kg cukru.

Przyrządzanie syropu:
Min. temperatura roztworu podczas mieszania to 20°C. Dobrze wymieszaj i odstaw na 24 godziny zanim podasz do ula.
Max. temperatura roztworu podczas mieszania to 40°C. Dobrze wymieszaj i odstaw na 12 godzin zanim podasz do ula.

Skład

Cukier, naturalny enzym pozyskany z Saccharomyces cerevisiae, dodatki i substancje pomocnicze.
Pełny skład znajduje się na etykiecie produktu.

Klasyfikacja

Mieszanka paszowa uzupełniająca w płynie dla pszczół.

Opis
Dystrybutor

Wyłączny dystrybutor: VET-ANIMAL sp. z o.o., αPL2213005p

Podmiot odpowiedzialny: Eurohonig SRL, RO

Proponowane

Może Cię też zainteresować

Przejdź do sklepu
Centrum Zdrowia Pszczół Centrum Zdrowia Gołębi